12.10.2021

Uddannelsen til lageroperatør overraskede Nickolaj

– Jeg troede egentlig ikke, at jeg skulle have en uddannelse. Men så kom jeg herud, og der var nogen, som troede på mig. Så nu er jeg i gang med den 3,5-årige uddannelse til lager- og logistik operatør.

Sådan lyder det fra Nickolaj Glavind, der for nogle år siden begyndte som vikar på DKI Logistics’ lokation i Køge, og i dag er i lære.

Han fortæller, at han som ung ikke gik den snorlige vej gennem tilværelsen:

– Men herude fik jeg at vide, at jeg arbejdede godt og flot, og så spurgte de, om jeg ville i mesterlære her.

Det ville han meget gerne.

Lageroperatør med ansvar

Mesterlære betyder, at man tilbringer mere tid på arbejdspladsen end på et helt ordinært tilrettelagt uddannelsesforløb. Nickolaj sprang for eksempel det meste af grundforløbet på erhvervsskolen over.

– Det har været rigtig fedt, og jeg er vokset så meget, fordi jeg har fået meget ansvar og tillid – som jeg måske ikke har haft så meget før i mit liv, fortæller han.

En lageroperatør lærer at optimere lageret og organiserer processer, så varerne kommer bedst og hurtigst muligt gennem lageret og videre til kunderne.

”Her er man mere end et nummer”

– Jeg tror, man her hos DKI er heldig, at man er lidt mere end bare et nummer. Jeg føler, at man er en del af en familie, hvor vi hjælper hinanden. Det var måske det, der fangede mig lidt mere og så det, at jeg er blevet ældre.

Nickolaj er 28 år og siger, at det selvfølgelig er skægt at få truckcertifikat og køre alle maskinerne på lageret:

– Men jeg synes faktisk, hele uddannelsen har været spændende. Jeg har også lært noget om kontor og noget om transport. Man får lidt viden inden for alle områder, men det er selvfølgelig lager, hvor jeg primært har min viden.

”Det er et superfedt erhverv”

Hvad vil du sige til andre, der overvejer en uddannelse til lageroperatør?

– Først og fremmest ”Go for it!”.

– I starten var jeg sådan lidt, at jeg ikke troede, at lager var en rigtig fed uddannelse – jeg troede en håndværkeruddannelse ville være federe. Men jeg er målløs over, hvor superfedt erhverv det er at arbejde med, og jeg er blevet rigtig glad for det.

– Herude går det også ud på at bygge et sammenhold op, så vi kan hjælpe hinanden. Man er sammen med nogle andre om arbejdet og går ikke bare alene i et mørkt baglokale.

– Jeg vil også sige, at jeg ikke selv som ung har været den skarpeste bogligt, og jeg er da kommet efter det. Til gengæld skal man være glad for at tage fat, for vi rører os meget.

– Jeg kom lidt sent i gang, men det betyder også, at jeg nok har været lidt mere voksen og modtagelig for at lære noget. Det har været en fordel for mig.

LÆS OGSÅ: Emil er elev hos DKI: Der er altid en masse at lave


Overvejer du at blive lageroperatør?

Der er to retninger på uddannelsen:
Lager- og transportoperatør:
Du lærer at styre både lager- og transportfunktioner. Du får kørekort til lastbil og certifikat til gaffeltruck.

Lager- og logistikoperatør:Du bliver specialiseret i logistik- og lagerstyring og lærer betydningen af en optimal forsynings-, distributions- og indkøbsstyring. Du får kørekort til almindelig bil samt certifikat til gaffeltruck.

Uddannelsen varer normalt 3 år og 6 måneder (inkl. 1 år på grundforløbet). Du skal have en læreplads for at begynde på uddannelsen, der dog også kan gennemføres med skolepraktik.

Læs mere hos ZBC her

Eller hos Learnmark Horsens her

HAR DU SPØRGSMÅL? TØV IKKE MED AT KONTAKTE OS

70 20 24 08
sales@dki-logistics.dk

Har du set vores cases?

Se nogle af vores kunder og løsninger.