automatlager - Region Midtjylland - DKI
10.10.2019

NU FÅR REGIONSHOSPITALET HORSENS VARER FRA DET NYE REGIONSLAGER HOS DKI LOGISTICS

Region Midtjylland har netop taget det nye fælles regionslager ‘Regionslager Midt’ i brug. Som det første hospital modtager Regionshospitalet Horsens nu varer fra lageret.

Pressemeddelelse fra Region Midtjylland:

Størstedelen af de varer, vi bruger på hospitalet, er siden 3. september 2019 blevet leveret fra det nye fælles regionslager.

Driften er således sikret i forbindelse med overgangen til det nye lager-setup. Nu handler det om at få varemængderne rettet til, så der bliver en god balance mellem forbrug og bestillinger.

– I opstartsfasen har vi fokuseret på at indarbejde de nye arbejdsgange og samtidig sikre, at alle afdelinger har haft varer nok. Nu kan vi begynde at optimere på processerne, og det skal vi bruge den kommende tid på, siger ledende økonoma Kirsten Knudsen, som også har ansvaret for hospitalets forsyningsenhed.

– Det bliver rigtig godt, når vi får rettet de sidste ting i systemet, og når vi til januar begynder at modtage varer i plastkasser i stedet for pap. Det betyder nemlig, at varerne allerede vil være pakket ud ved ankomsten, og at vi ikke længere skal håndtere store mængder af pap, forklarer Kirsten Knudsen.

En større udnyttelsesgrad
Med det nye regionslager skal hospitalerne ikke længere have deres egne lagre. Det betyder, at der vil være færre skaffevarer men større udnyttelsesgrad og dermed færre varer, som bliver for gamle på de enkelte lagre.

– Der er gået et stort forberedelsesarbejde forud for de første leverancer bl.a. med standardisering af varer og implementering af nye arbejdsgange. Det er sket i et fint samarbejde med Indkøb og Medicoteknik og logistikvirksomheden DKI Logistics, siger Torben Brix Mortensen, servicechef på Regionshospitalet Horsens. 

– Der går dog noget tid, før vi kan forvente, at alt kører helt optimalt. Regionshospitalet Horsens er jo det første hospital, som er blevet koblet op på det nye lager, og de løsninger og justeringer, som vi udvikler her og nu, skal også kunne fungere på de øvrige hospitaler, siger Torben Brix Mortensen.

Alle varer fra det nye lager leveres til hospitalets varemodtagelse, hvor V1 er den primære modtagelse.

De øvrige hospitaler, institutioner, administration og praktiserende læger forventes at komme på ‘Regionslager Midt’ i løbet af 2019 og første halvdel af 2020. 

Fakta om det nye fælles regionslager:

  • Regionsrådet besluttede i 2018 at erstatte de seks nuværende hospitalslagre med et nyt fælles regionslager i Horsens.
  • ‘Regionslager Midt’ bliver fælles lager for Region Midtjyllands hospitaler, institutioner, administration og områdets praktiserende læger. Regionshospitalet Horsens er den første enhed, som er koblet på.
  • Gevinsten ved et fælles regionslager er vurderet til omkring 35 mio. kr. årligt gennem stordriftsfordele og bedre priser på indkøb.
  • Det er DKI Logistics, der har ansvaret for både lagerdrift og transport af varer fra lageret til regionen og de praktiserende lægers matrikler.
  • Det nye lager er beliggende i Horsens.

Fik du læst: Region Midtjylland tager nyt fælles regionslager i brug

HAR DU SPØRGSMÅL? TØV IKKE MED AT KONTAKTE OS

70 20 24 08
sales@dki-logistics.dk

Har du set vores cases?

Se nogle af vores kunder og løsninger.