transportelev godstransport
2.08.2022

Alexander er i lære som vejgods-chauffør

– Her er jeg ikke bare et nummer. Jeg er en del af holdet.
Sådan lyder det fra 26-årige Alexander Froulund Pedersen, der er i lære som vejgodschauffør hos DKI Logistics A/S. Lærepladsen har han på papiret haft i noget tid, men han har først nyligt fået sin daglige gang i virksomheden.

Han begyndte nemlig med et grundforløb på Learnmark i Horsens. Dele af forløbet var fælles for vejgodschauffør-elever og lageroperatør-elever, og de var på et fælles virksomhedsbesøg på lagret hos DKI Logistics.

– Jeg snakkede med ham, der vidste rundt, om muligheden for at få en læreplads her, og han sagde, at jeg kunne prøve at sende en ansøgning, fortæller Alexander.

Som sagt så gjort.

Alexander sendte ansøgningen, og den gjorde så godt et indtryk, at han fik en læreplads.

– Alexander er jo en frisk ung mand, og vi var glade for at få hans ansøgning, siger transportchef Søren Knudsen.

– Det er også i DKIs ånd, at vi gerne vil være med til at uddanne folk til branchen, fastslår han.

Mange prøver skulle bestås

Men inden Alexander for alvor kunne træde inden for porten på Egeskovvej i Horsens, skulle han først gennem et længere skoleforløb med en række prøver.

I modsætning til mange andre uddannelser ligger prøver for transportelever nemlig ikke primært til sidst i uddannelsen men tværtimod i begyndelsen.

Derfor har Alexander i løbet af et halvt år bestået blandt andet teoriprøve til personbil, køreprøve til personbil, teoriprøve til lastbil, køreprøve til lastbil samt teoriprøve til hænger og køreprøve til hænger. Læg dertil prøver for at få certifikater til at kunne håndtere farligt gods samt krankort til over og under 30 tonsmeter

– Hvis man vil tage uddannelsen, skal man i hvert fald være klar over, at der er så mange prøver, siger Alexander, som ellers ikke vil betegne sig selv som en person, der var glad for skolearbejde.

vejgods chauffør elev
Kørselsleder Johnny Gulddahl, disponent-elev Andreas Pedersen og Alexander Froulund Pedersen, der er vejgodstransport-elev, taler om næste dags opgaver.

Egentlig ville han have været mekaniker, men han havde svært ved at finde et sted, hvor han kunne få lov at lave noget. Og det er vigtigt for ham at få lov til.

– Inden jeg søgte hos DKI, forhørte jeg mig om stedet, og jeg hørte kun gode ting. Folk sagde, at der er mere fællesskab her end andre steder.

Det har Alexander også allerede oplevet:

– For eksempel mødes vi alle sammen 10 minutter sammen, inden vi kører ud om morgenen. Der er også altid nogen, jeg kan spørge, hvis jeg er i tvivl om noget.

Alexander bliver færdig med sin uddannelse i sommeren 2024. De kommende år venter enkelte skoleophold. Derudover er det meste af resten af uddannelsen praktiktid hos DKI Logistics.

20 chauffører kører i to-holdsskift

DKI Logistics har 10 egne lastbiler, der kører i to-holdsskift fra henholdsvis lokationerne i Horsens og Køge med i alt 20 chauffører. Derudover er der ud over transportchefen 5 ansatte på kontoret, der er kørselsleder, disponenter, en disponent-elev og en HK’er.

– Vi kører primært for DKIs egne lagerkunder til hele landet, men også nogle store virksomheder i lokalområdet, forklarer Søren Knudsen.

Er du også interesseret i at komme i lære som vejgods-chauffør?

Så kontakt transportchef Søren Knudsen på mail sku@dki-logistics.dk

FAKTA om uddannelsen til vejgods-chauffør

Det tager 3 år at blive vejgods-chauffør.

I Horsens udbyder Learnmark Tech uddannelsen – læs mere her https://www.learnmark.dk/tech/transport/vejgodschauffoer/

På Sjælland udbydes uddannelsen blandt andet af ZBC – læs mere her

https://www.zbc.dk/ungdomsuddannelse/erhvervsuddannelse/teknologi-byggeri-og-transport/vejgodstransportuddannelsen

HAR DU SPØRGSMÅL? TØV IKKE MED AT KONTAKTE OS

70 20 24 08
sales@dki-logistics.dk

Har du set vores cases?

Se nogle af vores kunder og løsninger.